З 10 листопада, пункт пропуску «Красноїльськ – Вікова де Сус» працює цілодобово для легкового транспорту та порожніх вантажівок. Автотранспорт із товаром пустять, як тільки з румунського боку кордону буде облаштовано дорогу.

Прем’єр-міністр України Денис Шмігаль та прем’єр-міністр Румунії Ніколає Чуке відкрили пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус». Це перший пункт пропуску, збудований з нуля за останні чверть століття та другий – за весь час незалежності, повідомив  Мустафа-Масі Найєм, заступник міністра інфраструктури України.

До сьогодні на українсько-румунському кордоні працював лише один пункт пропуску для вантажівок – «Порубне – Сірет». В даний час цей ПП перевантажений. Він уже пропускає вдвічі більше транспорту, ніж передбачено. Незважаючи на це, черга з вантажних машин сягає десятків кілометрів.

За проектом «Красноїльськ» будувався лише для легкового транспорту та лише для роботи вдень. З урахуванням критичної ситуації на румунському кордоні його переорієнтували на повноцінний вантажний, який працюватиме цілодобово.

от Agvaka

ru_RUРусский